ANNLAUG BØRSHEIM
ELISE WINTERTHUN
FRODE GRYTTEN
FRODE HELMICH PEDERSEN
HENNING H. BERGSVÅG
HILDE SANDVIK
IDA LØDEMEL TVEDT
JENS M. JOHANSSON
KAJA SCHJERVEN MOLLERIN
KJERSTI ANNESDATTER SKOMSVOLD
LARS OVE SELJESTAD
LINN STALSBERG
MARIT EIKEMO
MARTHE VALLE
NINA LYKKE
NINA NÆSHEIM
PEDRO CARMONA-ALVAREZ
SIGRID AGNETHE HANSEN
TERJE TORKILDSEN
WENCKE MÜHLEISEN

Katalog 8-10 Oktober

Littsymp2019_poster

9 grader nord

9 grader nord for ekvator finn vi byen Jaffna, på øya Sri Lanka, kor halvparten av bandmedlemma kjem frå. Med instrumenter som blant anna bambusfløyte og cajon, vil dei ta publikum med på ei musikalsk reise nærmare instinkta. Bandmedlemma opptrådte saman for fyrste gong på Festspillene si mest fargerike scene, RIFF, våren 2015, men starta ikkje som band før i 2016. Sidan då, har dei hatt fleire høgdepunkt på klubbscenene i Bergen, med blant
anna oppvarming for Electric Eye på Hulen, NattJazz’ førfest, JazzNatt, på Landmark under Vill Vill Vest, på BIKS under Bergen Internasjonale Musikkfestival, og Vibbefest på Østre saman med Fieh, i regi av Vibbefanger. Dei har også nådd ut til eit publikum utanfor heimbyen Bergen, med konsertar i Oslo, på Høstlarm, Stavanger og Stockholm.

Det heile starta med søstrene Mira og Dipha Thiruchelvam sin fløyteduo. Dei fekk forsterkningar med perkusjonist Jakob Sisselson Hamre og bassist Jakob Sønnesyn. Saman speler kvartetten ei musikalsk blanding av ulike sjangrar, som baila, flamenco, karnatisk og jazz. Sjølv skildrar bandet musikken med adjektiva energisk, mystisk og rytmisk, og klassifiserer musikken som etnisk progressiv. Visjonen er å utfordre lyttarane sitt musikalske kosthald ved å servera desse framande tonane.
9grader-presse-002-nologo