LITTERATUR SYMPOSIET I ODDA 2022

5. - 9. oktober

33 ELLEVILLE NORDMENN
BETRAKTE ANDRES LIDELSE
BIKUBESALONG
Blikket utanfrå
Blokkliv
Byens spor
DEN ELLEVTE MANN
Det blanke ark
DET SOM BLEI HEILT UT
Det store i det små
DOBBEL UTANFORSKAP
ELEVKONSERT
EPOS
EPOS
Filosofisk frukost
FOTBALLDEBATT
Fredrik Høyer + Kim Christer Hylland
FRÅ STEIN ER DU KOMEN, TIL STEIN SKAL DU BLI
HALLO ODDA
HEILT A4: SHOW MED SPRÅK
HØYER + BAKSAAS
JAMMERDALEN
JON MICHELET
KAMERAT LIVET
KLASSIKARSAMTALEN - GUNNVOR HOFMO
KONSERT: VILDE TUV
LESEKROK
Lesestund
LITTERÆR KRAFTSTASJON
Litterær lunsj
LITTERÆR LUNSJ
Litterære vennskap
LYDEN AV A4
LYSTHUSET
MONO
Moonprinz
Mot normalen
MØTE MED BYRÅKRATIET
NATTSVØMMING
ODDA I LITTERATUREN
Om Kendrick Lamar
Oskespiralen, sleppfest
Raskt ekspedert
SAND I MASKINERIET
SCI-FI
Sentralbadet poesi
Sentralbar
SKEIVE IKONER
SKRIVEKUNSTAKADEMIET PRESENTERER
Skuleprogram
SLEPPFEST: EITRANES
SMELTEVERKET RUNDT PÅ 100 MINUTT
SMELTEVERKET RUNDT PÅ 100 MINUTT
Småsymp - Alle har en liten dør bak øret.
Småsymp - Alle har en liten dør bak øret.
STRUKTURELL RASISME
TEKSTLAB
TEKSTLAB
TRANSITT
U-BAR
UTSTILLINGSOPNING SKEIVE IKONER
ÅLEINE SAMAN

Katalog 2021

Program2021

Litterær lunsj “Gjennom kjøttet”

Disseksjonen og kroppens kulturhistorie. Espen Stueland.
Er kroppen bare eit fengsel for sjela? Kva skjer med kroppen etter døden? Er den døde kroppen fritt vilt? Har den rettar?

Espen Stueland, forfattar av boka Gjennom Kjøttet, undersøker disseksjonen av menneskekroppen, eine omdiskutert og feira praksis gjennom mange hundre år. Med utgangspunkt i mellom anna Leonardo da Vincis anatomiske steikninga og Rembrandts maleri fra disseksjonsbordet, vil forfatteren i dette foredraget snakke om kva for rik kunstnerisk produksjon som spring ut fra disseksjonen. Sentralt står også synet på kropp og identitet gjennom tidene – er det grenser for kva vi kan utsette kroppen for? Korleis var og er tilhøvet mellom medisin, forskning, religion, moral og anstendighet?

Litterær lunsj, fredag kl. 11.00

Venue

Gratis

Dato og tid

fredag 12. oktober kl. 11:00

Medverkande

Litterær lunsj “Gjennom kjøttet”