LITTERATUR SYMPOSIET I ODDA 2022

5. - 9. oktober

BIKUBEGANG
HALLO ODDA
SMELTEVERKET RUNDT PÅ 100 MINUTT

Katalog 2021

Program2021

Katalog 2021

Program2021

Litterær lunsj “Gjennom kjøttet”

Disseksjonen og kroppens kulturhistorie. Espen Stueland.
Er kroppen bare eit fengsel for sjela? Kva skjer med kroppen etter døden? Er den døde kroppen fritt vilt? Har den rettar?

Espen Stueland, forfattar av boka Gjennom Kjøttet, undersøker disseksjonen av menneskekroppen, eine omdiskutert og feira praksis gjennom mange hundre år. Med utgangspunkt i mellom anna Leonardo da Vincis anatomiske steikninga og Rembrandts maleri fra disseksjonsbordet, vil forfatteren i dette foredraget snakke om kva for rik kunstnerisk produksjon som spring ut fra disseksjonen. Sentralt står også synet på kropp og identitet gjennom tidene – er det grenser for kva vi kan utsette kroppen for? Korleis var og er tilhøvet mellom medisin, forskning, religion, moral og anstendighet?

Litterær lunsj, fredag kl. 11.00

Venue

Gratis

Dato og tid

fredag 12. oktober kl. 11:00

Medverkande

Litterær lunsj “Gjennom kjøttet”

Katalog 2021

Program2021

Podcast