LITTERATURSYMPOSIET I ODDA 2024

3. - 6. oktober

ASBJØRN SLETTEMARK
ASBJØRN SLETTEMARK
CHARLOTTE MYRBRÅTEN
CHARLOTTE MYRBRÅTEN
ELISE WINTERTHUN
ELISE WINTERTHUN
FREDRIK HAGEN
FREDRIK HAGEN
FREDRIK HØYER
FREDRIK HØYER
FRODE GRYTTEN
FRODE GRYTTEN
FRODE HELMICH PEDERSEN
FRODE HELMICH PEDERSEN
GUNNHILD ØYEHAUG
GUNNHILD ØYEHAUG
LADY ALBATROSS
LADY ALBATROSS
LARS KORFF LOFTHUS
LARS KORFF LOFTHUS
LEANDER DJØNNE
LEANDER DJØNNE
MARIA TRYTI VENNERØD
MARIA TRYTI VENNERØD
MARIT EIKEMO
MARIT EIKEMO
MERETE JONVIK
MERETE JONVIK
SUMAYA JIRDE ALI
SUMAYA JIRDE ALI
TORA SANDEN DØSKELAND
TORA SANDEN DØSKELAND
VIGDIS HJORTH
VIGDIS HJORTH
WENCKE MÜHLEISEN
WENCKE MÜHLEISEN

Katalog 2023

Katalog for program 2022

GRATISKONSERT - NOVGOROD

Etter ein time med finske tømmerfløytarsongar og annan djuprøysta, melankolsk musikk vandra vi ut lett øsne. Ikkje visste vi at musikk frå våre austlege naboland kunne vere så macho!
“Macho er tilbake. Etter ein time med finske tømmerfløytarsongar og annan djuprøysta, melankolsk musikk vandra vi ut lett øsne. Ikkje visste vi at musikk frå våre austlege naboland kunne vere så macho! Mannenmannen har vore ute i minst tre tiår. men om Novgorod gjer det stort – som dei burde, er han på veg inn igjen.”
Fra leserinnlegg av journalist Katrine Sele i bladet Folkemusikk

Det er på tide at noen leverer musikken som dufter av solbelyste tømmervegger og syder av tjern og myrer. Det er på tide at noen gir oss musikken fra lave trebyer ved Østersjøen, fra hodeløse vodkafester med saltagurk, honning og smetana i etterkrigstidens nye lavblokker. Noen må nå komme med den fyrrige musikken som rant ut fra cabaretlokalet, som fløt opp fra dansebanen ved elven, og valsene, verdens vakreste…

Novgorod vil hente fram denne musikken: Musikken som er russisk, finsk, jødisk, nordsvensk, sigøynsk. Moll-dominert og melankolsk. Vill og vital!

Novgorod består av Gabriel Fliflet (trekkspill, sang), David Chelsom Vogt (fele, sang), Kristoffer Chelsom Vogt (kontrabass, sang) og Jørgen Sandvik (gitar, sang).

Gabriel Fliflet er vokst opp til lyden av svensk, finsk og norsk. Årets folkemusiker 2011. Mange kjenner ham fra samarbeidet med trommeslager Ole Hamre i duoen Fliflet/Hamre, som har turnert omfattende siden 1991, høstet lovord blant kritikere og publikum, og samarbeidet med bl.a. Kari Bremnes, Knut Reiersrud og Jan Eggum. I denne sammenhengen øser han av sin kjennskap til etnisk populærmusikk fra sitt finske fødeland, sigøynermusikk m.m.

David Vogt og Jørgen Sandvik har spilt sammen fra de var små. Best kjent er de fra bandet Real Ones, som startet med irsk og britisk folkemusikk og så etterhvert utviklet sin egen, fengende pop-stil med impulser fra et utall etniske tradisjoner. Kritikeryndlinger. Bylarmprisen 2007, Spellemannsprisen 2009 og 2013.

Prisbelønte Kristoffer Vogt har spilt med bl.a. med Kaizers Orchestra og Nathalie Nordnes. Deltar med storebror David i nyskapende Kniv og Taffel Swingjazzorkester og med Gabriel Fliflet bl.a. i hans og Jon Fosses verk Åresong. Både Kristoffer Vogt og Jørgen Sandvik var sentrale i Fliflets bestillingsverk til Vossajazz 2013 - Valseria.

På konsert med Novgorod kan du få høre deres originale tolkninger av nordsvensk swing (med kossakktrinn), lærerike sanger på tysk av Bertold Brecht/Kurt Weill, hardtsvingende finsk humppa, jiddisk tango og lengselsfulle valser. Med innlevelse og temperament og kraftfull firstemt sang på et utall språk…

Novgorod ble dannet i 2003, og har bl.a. spilt på Festspillene i Bergen, NattJazz, VossaJazz, Balkanfest, Finsejazz, Hardingtonar og Balejazz, Folkemusikklubben Columbi Egg, Riksscenen for folkemusikk og folkedans, m.m.

”En opplevelse man sent vil glemme… Disse guttene har spilleglede i høysetet.” (Fanaposten)

”Alle lar seg begeistre av denne humørfylte kvartetten” (Bergens Tidende)

Og husk: Ingen andre her til lands behersker, med slik vitalitet og ledig kyndighet,
Etnisk populærmusikk fra Østersjø-området fra 1930-, 40-, 50- og 60-tallet!
Novgorod%20foto%202015

Pris

Gratis

Dato og tid

14.10 kl. 14:00

Sted

PORTEN

Medverkande

NOVGOROD
NOVGOROD