LITTERATUR SYMPOSIET I ODDA 2021

6. - 10. oktober

H. L. PHOENIX
ANDERZ EIDE
ANNE OTERHOLM
ARNFINN KOLERUD
BASTARD SONS OF ODDA
CHRIS TVEDT
DAVY WATHNE
DJ SIGAZ
DJ STERK
EINAR GELIUS
EIVIND RIISE HAUGE
ELISE WINTERTHUN
FANNY DUCKERT
FINN TOKVAM
FREDRIK HAGEN
FREDRIK HØYER
FRODE GRYTTEN
FRODE HELMICH PEDERSEN
GUNNAR STAALESEN
GUNNHILD ØYEHAUG
GURO KVALNES
HENNING H. BERGSVÅG
HERDIS MOLDØEN
HÅKON OPDAL
JENS KIHL
KIM CHRISTER HYLLAND
KJERSTI MJØR
KRISTIN FRIDTUN
LADY ALBATROSS
LARS KORFF LOFTHUS
LARS OVE SELJESTAD
LARS VIK
LENA LINDGREN
MAGNHILD BRUHEIM
MARIA KJOS FONN
MARIT EIKEMO
MORTEN LANGELAND
NILS-ØIVIND HAAGENSEN
ODDA UNGDOMSSKULE
PEDRO CARMONA-ALVAREZ
PER BUVIK
PER KNUTSEN
RUNE CHRISTIANSEN
RUTH LILLEGRAVEN
SISSEL GRAN
SKRIVEKUNSTAKADEMIET
STIAN CARSTENSEN
TEKSTALLIANSE
THEA SELLIAAS THORSEN
TOR ARVE RØSSLAND
TORGRIM EGGEN
TRUDE MARSTEIN
TUVA ØRBECK SØRHEIM
ZEBRA DUO
ØYVIND KVALNES

Katalog 2021

Program2021

Katalog 2021

Program2021

Årets deltakarar

Litteratursymposiet i Odda 2017 skal utforske KAPITAL 11.- 15. oktober.
Som vanleg er dei gjestande forfattarane og musikarane på Litteratursymposiet i Odda ein fin miks av gamle kjende og nye namn.

Nye deltakar
Jørn Lier Horst, ein av landets bestselgande forfattarar, kjem til Odda for første gang. Han har hatt stor suksess med sine seriar for born: detektivbyrå nr 2. og CLUE, og skal besøke fleire skular i distriktet, i tillegg til å vere med på det opne programmet. Kjell Ola Dahl har gjennom eit langt forfattarliv beskjeftiga seg med kapital i ulike former, både med finanskrim om Lindemann & Sachs, og i sitt engasjement i Scandinavian Star-saka.
 
Forfattar og Klassekamp-journalist Mímir Kristjansson kjem til Odda for første gang, det same gjer Synnøve Macody Lund og riks-feminist Marta Breen. Birgit Alm og Sandra Lillebø har begge skrive bok om småbarnsfamiliar med dårleg økonomi. Pengepoet Øyvind Berg skal halde årets kapital-essay på opninga, og Duun-forskar og omsetjar Grethe Fatima Syed kjem med tekstar om pengar av Gertrude Stein.  

Gravejournalister i DN, Eskil Engdal og Kjetil Sæter, har skrive bok om bandittane på havet og skal framføre sin musikalske versjon av dei historiene.

Fotballdebatten skal sjølvsagt handle om pengemakta i fotballen, og korrupt idrett. Journalist og forskar Andreas Selliaas har skrive mykje om alle bandittane i internasjonal idrett.  

Av gamle vener som kjem tilbake til Odda er vi glade for at Dag Solstad endeleg er tilbake på symposiet. Det same er Kyrre Andreassen, Thure Erik Lund og Cathrine Knudsen, i tillegg til Pedro Carmona-Alvarez og mange andre.        

Oddaforfattarar kjem sjølvsagt heim. Marit Eikemo skal ha sitt eige talkshow. Frode Grytten kjem med heile Beat bandet sitt og har førebudd bestillingsverket «Big time», med sjølvaste Tyssedalkoret som gjesteartistar og Lars Ove Seljestad får jobba med sitt  favorittema - kapital. Skodespelar Hadle L. Reisæter har sett i gang ei livsløp-forestilling om boka til Stig Sæterbakken, «Kapital», Kapital for ein mann i 21. århundre. Radarparet Lothepus og Finn Tokvam kjem med boka om førstnemnde!   


Skulane får besøk av fine forfattarar som Simon Stranger, Ingunn Thon, Jørn Lier Horst og illustratør Hans Jørgen Sandnes, fantasyforfattar Tonje Tornes, ungdomsbokforfattar frå Kvinnherad Anders Totland. Oddavenene Åshild og Mari Kanstad Johnsen skal ha forfattarbesøk og workshops og på SmåSymp blir det dukketeater med Teater Joker, basert på Bjørn F. Rørviks Tutomaten.

Billettane til dei første arr. sleppast 13. juli.
Programmet i sin heilskap lanserast aug/sept.

Alle deltakarane og programinfo kjem etterkvart i venstremenyen her på nettsida. 

 
< Tilbake