ANNLAUG BØRSHEIM
ELISE WINTERTHUN
FRODE GRYTTEN
FRODE HELMICH PEDERSEN
HENNING H. BERGSVÅG
HILDE SANDVIK
IDA LØDEMEL TVEDT
JENS M. JOHANSSON
KAJA SCHJERVEN MOLLERIN
KJERSTI ANNESDATTER SKOMSVOLD
LARS OVE SELJESTAD
LINN STALSBERG
MARIT EIKEMO
MARTHE VALLE
NINA LYKKE
NINA NÆSHEIM
PEDRO CARMONA-ALVAREZ
SIGRID AGNETHE HANSEN
TERJE TORKILDSEN
WENCKE MÜHLEISEN

Katalog 8-10 Oktober

Littsymp2019_poster

FRANK TØNNESEN

Frank Tønnesen (fødd 1972) er ein norsk visesongar, gitarist og låtskrivar fra Sokndal, som debuterer skjønnlitterært i haust.

Frank er nok best kjend under artistnavnet Tønes. Han gav ut sitt første album, Rett te håves, i 1996 og har gjeve ut totalt åtte album og fire EP-er. I tekstane nyttar han Sokndal-dialekt og fortel humoristiske og underfundige historier om små og store ting. I 2012 gav han ut albumet Sån av Salve. Etter utgjevinga vart han tildelt Prøysenprisen for 2012 og vann Spellemannprisen 2012 i klassane vise- og tekstforfattar. For albumet vart han òg nominert til Nordic Music Prize for 2012. Han fekk Dialektprisen for 2013.
 
I haust debuterer han som roman-forfattar med ein kollektivroman på Pelikanen forlag: Vi kan ikke ta med oss alt dette hjem. Her skuler folk mellom gardinene og samlar på fajanse, medan dei sosiale kodane dikterer i kva grad du er nødt til å invitera naboen inn på middag, dersom han ringer på akkurat i det fårikållukta spreier seg frå kjøkkenet. Dette kan sjølvsagt irritera og debatterast til du blir blå i fjeset.
 
 
 
 
 
 
frank%20T%C3%B8nnesen2%20foto%20Andr%C3%A9%20L%C3%B8yning