LITTERATURSYMPOSIET I ODDA 2024

3. - 6. oktober

ASBJØRN SLETTEMARK
ASBJØRN SLETTEMARK
CHARLOTTE MYRBRÅTEN
CHARLOTTE MYRBRÅTEN
ELISE WINTERTHUN
ELISE WINTERTHUN
FREDRIK HAGEN
FREDRIK HAGEN
FREDRIK HØYER
FREDRIK HØYER
FRODE GRYTTEN
FRODE GRYTTEN
FRODE HELMICH PEDERSEN
FRODE HELMICH PEDERSEN
GUNNHILD ØYEHAUG
GUNNHILD ØYEHAUG
LADY ALBATROSS
LADY ALBATROSS
LARS KORFF LOFTHUS
LARS KORFF LOFTHUS
LEANDER DJØNNE
LEANDER DJØNNE
MARIA TRYTI VENNERØD
MARIA TRYTI VENNERØD
MARIT EIKEMO
MARIT EIKEMO
MERETE JONVIK
MERETE JONVIK
SUMAYA JIRDE ALI
SUMAYA JIRDE ALI
TORA SANDEN DØSKELAND
TORA SANDEN DØSKELAND
VIGDIS HJORTH
VIGDIS HJORTH
WENCKE MÜHLEISEN
WENCKE MÜHLEISEN

Katalog 2023

Katalog for program 2022

Litterær lunsj “Gjennom kjøttet”

Disseksjonen og kroppens kulturhistorie. Espen Stueland.
Er kroppen bare eit fengsel for sjela? Kva skjer med kroppen etter døden? Er den døde kroppen fritt vilt? Har den rettar?

Espen Stueland, forfattar av boka Gjennom Kjøttet, undersøker disseksjonen av menneskekroppen, eine omdiskutert og feira praksis gjennom mange hundre år. Med utgangspunkt i mellom anna Leonardo da Vincis anatomiske steikninga og Rembrandts maleri fra disseksjonsbordet, vil forfatteren i dette foredraget snakke om kva for rik kunstnerisk produksjon som spring ut fra disseksjonen. Sentralt står også synet på kropp og identitet gjennom tidene – er det grenser for kva vi kan utsette kroppen for? Korleis var og er tilhøvet mellom medisin, forskning, religion, moral og anstendighet?

Litterær lunsj, fredag kl. 11.00

Venue

Gratis

Dato og tid

fredag 12. oktober kl. 11:00

Medverkande

Litterær lunsj “Gjennom kjøttet”