NATTSVØMMING

  SMELTEVERKET RUNDT PÅ 100 MINUTT

  BIKUBEGANG

  LITTERÆR KRAFTSTASJON

  BEDRIFTSBESØK

  FOTBALLDEBATT

  KLASSIKARSAMTALEN

  HALLO ODDA!

  FORFATTERBEVEGELSEN

  ORD VI DELER

  SOLARIS KORRIGERT

  schous foto tale hendnes-14
  FORFATTERBEVEGELSEN
   
  Forfatterbevegelsen er seks soloar utført av seks forfattarar. Kvar av dei har valt ut eit eige litterært verk dei kunne tenke seg å gi ut på nytt, som samtidsdans. I drakta som dans, har dei litterære verka fått nye titlar. Forfatterbevegelsen byr på Tur med hunden, Biltema, Tohundreogsyttini, En seremoni et annet sted, Det blir aldri lyst her og En folkedans.

  Forfatterbevegelsen viser korleis spesifikke rytmar, tempo, stemningar og forflytningar i tekst, også finst i kroppane som har skrive og tenkt desse fram. Etter fleire år der koreograf Marie Bergby Handeland har vore opptatt av skrift i arbeidet sitt som dansekunstnar, fekk ho lyst til å jobbe med rørsler for dei som sit stille og skriv. I tett samarbeid med forfattarane, undersøker Marie kva slags rørslespråk ein forfatter ber på. For arbeid med Forfatterbevegelsen, blei Marie Bergby Handeland tildelt Dansekritikerprisen 2018.


  UNGDOMSHALLEN TORSDAG 10. OKTOBER KLOKKA 18.00 

  MEDVERKANDE

  Konsept og koreografi: Marie Bergby Handeland

  Utføring Litteratursymposiet i Odda: Gro Dahle, Aina Villanger, Henning Bergsvåg, Gunstein Bakke, Maia Siverts og Gunnar Wærness.

  Original utføring: Gro Dahle, Aina Villanger, Henning Bergsvåg, Kjartan Fløgstad, Tina Åmodt og Gunstein Bakke.

  Litterære verk som vert utført: Du er ikke her, Audiens, Total Eclipse of the mind, Haren, Det ble en rotte!! og Venn med Alle

  Scenografi og lysdesign: Elisabeth Kjeldahl Nilsson

  Musikk: Elisabeth Vatn

  Gjestedansar i En folkedans: Morten Liene

  Grafisk design: Marie Haakstad

  Produksjon: Jorunn Kjersem Hildre

  Foto: Tale Hendnes / Dansens hus

  Varigheit: ca. 60 min

  Framsyninga er samprodusert av Dansens Hus og hadde premiere under Oslo Internasjonale Teaterfestival ved Black Box Teater 2018. Støtta av: Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, FFUK, Oslo kommune og Dramatikkens hus.
   

  Sted

  Forfattere

   

  Katalog 2018

   

  Katalog 2018